Od ideje…

Vse se je začelo, ko si je mali angleški hrt Gin poškodoval zadnjo tačko in posledično nanjo začel občasno šepati. Zdravljenje je bilo dolgotrajno, večino zdravil in pomagal pa je bilo treba poiskati na lastno pest, pogosto iz tujine.

Podobno tudi Nix, mali angleški hrt drugega para Pasje Lekarne, je kar nekajkrat dokazal, da pasja prva pomoč ni kar nekaj, ampak nujen pripomoček na izletih za vse aktivne pse.

Paket svoje prve pomoči smo sestavili s pomočjo slovenskih in tujih pasjih trgovin in lekarne. Tako smo iz prve roke izkusili manjko trgovine, ki bi nudila vse za zdravje psa na enem mestu, tu v Sloveniji.

Whippet Gin
Whippet Nix

…do rešitve

Namesto kupovanja in naročanja iz tujine, smo se odločili odpreti Pasjo Lekarno in tako tudi drugim omogočiti dostop do kakovostnih izdelkov za dobrobit psov. Končno trgovina, kjer lahko vsak takoj kupi pripomočke za prvo pomoč, za rehabilitacijo po poškodbah ali operacijah. Prav tako nudimo širok nabor prehranskih dopolnil, ortopedskih postelj in pomagal, ki jih lahko pridete tudi preizkusit.

Poleg omenjenega ponujamo še kvalitetno CBD smolo, izdelke za nego in pomiritev, naravne priboljške in pripomočke za zaposlitev pasjega smrčka. Vsaka blagovna znamka je preverjena iz prve roke, kakovostna in skrbno izbrana, za kar se lahko zahvalimo predvsem našim psom.

Ne nudimo zdravil na recept, ki so v domeni strokovnjakov veterinarjev, h katerim vas z veseljem napotimo.
Vseh težav se žal ne da rešiti s preventivo.

Vsem lastnikom psom želimo olajšati oskrbo ter na enem mestu ponuditi le najboljše, kar si zaslužijo naši psi (in mačke).
V Pasji Lekarni najdete več kot 200 izdelkov za zdravje vašega psa na enem mestu, kajti samo zdrav pes je srečen pes.

Nismo veterinarji, imamo pa podporo kinologov, trenerjev in veterinarjev, s katerimi se posvetujemo, kadar smo v dvomih pri izdelkih.

Naša Nika je zadnjih 10 let sprehajalka mentorica v Zavetišču Ljubljana, prostovoljka pri Društvu Hrtji Svet in vedno na voljo za nasvet.

Kdo stoji za Pasjo Lekarno?

Neja Pengal, Nejc Penko & mali angleški hrt Gin

Nika Bergant, Tilen Držan & mali angleški hrt Nix

Naše poslanstvo je lastnikom psom v Sloveniji ponuditi najširši nabor izdelkov za ohranjanje zdravja in rehabilitacijo v primeru nezgod ali starostnih težav. Pomagati želimo vsakemu psu, ki pomoč potrebuje.

Naša obljuba je, da bomo dobavljali izdelke najvišje kakovosti, ki so psom prijazni in izdelani z dobrobitjo psa v mislih. Ne ponujamo ničesar, česar ne bi (in nismo) še preizkusili na svojih psih.

Naša prednost so dolgoletne izkušnje s pasjimi tegobami in učinkovitim lajšanjem le-teh, z delom v zavetiščih in izobraževanjem o zdravju psov. Sodelujemo s strokovnjaki in se sproti učimo, znanje bomo kmalu z vami delili na blogu.

Jamčimo, da ponujamo samo najkakovostnejše izdelke, za katerimi stojimo in z nakupom katerih boste kmalu lahko pomagali slovenskim društvom in zavetiščem.